søndag 11. januar 2015

Tabbouleh



Supergod salat med bulgur. Server den alene eller som lett tilbehør til kjøtt eller fisk. Kan anbefale lammespyd og raita til. Men den oppskriften får komme senere en gang. 


2 ss meierismør
2 kopper bulgur (vanlig kaffekopp er fint)
3 kopper vann 
1/2 ts salt
2 terninger kjøttbuljong

1 agurk
4 tomater
1 rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk
1/2 sitron, saft+revet skall
Olivenolje
Fersk mynte 
Fersk koriander 

Smelt smøret i en gryte og tilsett bulguren. La den stå i 4 minutter samtidig som du rører. Samtidig koker du opp vannet som du rører ut buljongen i. Etter 4 minutter tilsetter du buljongvannet og saltet. La den småkoke under lokk i 20 min. før du skrur av plata. Dekk toppen av gryta med et bakepapir (jeg pleier å klippe ut en runding på ca. str.) og ta på igjen lokket. La deretter gryta hvile i 20 nye minutter. Skjær rødløken i små biter og finhakk hvitløken. Hell over godt med olivenolje, sitronsaften og riv sitronskallet (kun det gule). Del agurken i to på langs og bruk en skje til å skrape ut den myke kjernen, skjær så i passende biter. Skjær opp tomatene i biter og fjern det bløte i disse også. Riv bladene av 7 stilker mynte og 7 stilker koriander, hakk i passende biter. Bland alt sammen i en stor bolle og smak til med sitron, salt og olivenolje.  

Håper det smaker! Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver oppskriften min. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar