Supergod salat med bulgur. Server den alene eller som lett tilbehør til kjøtt eller fisk. Kan anbefale lammespyd og raita til. Men den oppskriften får komme senere en gang.
2 ss meierismør
2 kopper bulgur (vanlig kaffekopp er fint)
3 kopper vann
1/2 ts salt
2 terninger kjøttbuljong
1 agurk
4 tomater
1 rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk
1/2 sitron, saft+revet skall
Olivenolje
Fersk mynte
Fersk koriander
Smelt smøret i en gryte og tilsett bulguren. La den stå i 4 minutter samtidig som du rører. Samtidig koker du opp vannet som du rører ut buljongen i. Etter 4 minutter tilsetter du buljongvannet og saltet. La den småkoke under lokk i 20 min. før du skrur av plata. Dekk toppen av gryta med et bakepapir (jeg pleier å klippe ut en runding på ca. str.) og ta på igjen lokket. La deretter gryta hvile i 20 nye minutter. Skjær rødløken i små biter og finhakk hvitløken. Hell over godt med olivenolje, sitronsaften og riv sitronskallet (kun det gule). Del agurken i to på langs og bruk en skje til å skrape ut den myke kjernen, skjær så i passende biter. Skjær opp tomatene i biter og fjern det bløte i disse også. Riv bladene av 7 stilker mynte og 7 stilker koriander, hakk i passende biter. Bland alt sammen i en stor bolle og smak til med sitron, salt og olivenolje.
Håper det smaker! Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver oppskriften min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar