fredag 12. februar 2016

Cajunkylling med ratatouile og soppsaus


Noen ganger (ganske ofte) får jeg et smaksbilde i hodet. Jeg leter febrilsk gjennom nettsider og kokebøker, og finner stort sett ikke det jeg vil ha. Men underveis har smaksbildet blitt enda tydeligere og det begynner å danne seg en rett. Dette var en sånn rett, og etter ønske fra en venninne skriver jeg den opp her så flere kan få glede av den.

0,5 gul løk
2 grillede paprikaer
0,5 squash
1 fedd hvitløk

2 kyllingfileter

5 aromasopp
0,5 pakke kremfløte
0,5 dl vann
1/4 terning kyllingbuljong
1 god skive blåmuggost

1 pose fersk tagliatelle

Rapsolje til steking

Salt, pepper og kajennepepper til krydring

Sett ovnen på 200 °C og fin frem kyllingfiletene. Krydre med ønsket mengde kajennepepper og salt. Jeg bruker ca. 1 ts kajennepepper og 1/2 ts salt, litt avhengig av størrelsen på filetene. Ha godt med rapsolje i en stekepanne og varm opp til middels/sterk varme. Ha i kyllingfiletene og stek ca. 2 minutter på hver side, til de får en gyllen farge. Ha over i en liten ildfast form, og sett inn formen midt i stekeovnen. La stå i 10 minutter. Fyll en stor kjele med vann og kok opp. Del løken i terninger, ikke for små. Ha over i den varme stekepannen og skru ned temperaturen til middels varme. Tilsett litt mer olje om det trengs. Stek videre samtidig som du skjærer squash og grillet paprika i tilsvarende biter. Etter 4 minutter tilsetter du squashen og paprikaen, og skrur opp temperaturen noen hakk. Finhakk et fedd hvitløk og tilsett når grønnsakene er nesten ferdig stekt. Hell over i en passende bolle frem til servering. Skjær sopp i biter og ha over i stekepannen sammen med litt olje, når soppen begynner å bli passe stekt tilsetter du kremfløten, kyllingbuljongen og vannet. La småkoke på svak varme til passende konsistens, tilsett litt vann om sausen virker for tykk. Ha tagliatelle i det kokende vannet og kok etter anvisning på pakken. Smak til sausen med litt salt og pepper. Del blåmuggosten i små biter.

Server med en porsjon tagliatelle i bunnen, en real mengde ratatouille, kyllingfilet i skiver og til slutt litt av den gode sausen på toppen. Ha biter av blåmuggost over sausen om du er glad i det (det er jeg!) Håper det smaker!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar