lørdag 7. september 2013

Deilig lasagne

Dette er den beste lasagnen jeg vet om, den kan virkelig anbefales. 

Tdsbruk:45 minutter
Nok til en hel familie
Vanskelighetsgrad: Medium
Kjøttsaus 
500g Kjøttdeig eller karbonadedeig
1 liten løk
1 boks hakkede hermetiske tomater, gjerne biona
2 ss tomatpurè
1 stor gulrot 
1/2 ts pepper
1 ts salt
1/2 ts timian
1/2 ts oregano
1 ts basilikum
1 dl vann
Pastaplater 

Ostesaus
1 ss melange
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss ost
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts malt muskat

Tilberedning:
Start med å sette stekeovnen på 225 grader.
Brun kjøttdeigen, og tilsett løken på slutten av steketiden. Tilsett så gulrot, hakkede tomater, tomatpurè, krydder og vann. La det stå å småputre når du lager ostesausen. Til slutt smaker jeg til med litt salt, sukker og sitron, men du trenger ikke. Den er god uansett. 

Ostesaus:
Smelt smøret, trekk kjelen til siden og rør i hvetemelet. Ta kjelen tilbake på platen og spe med melken samtidig som du rører godt. La det koke opp før du tilsetter ost og krydder. La det småkoke i ca 10 minutter til sausen tykner

Hell alt i en ildfast form. Start med kjøttsaus, ostesaus og dekk med pastaplater, gjenta en gang og avslutt med kjøttsaus og ost på toppen.

Jeg pleier å servere med stekte baguetter og salat.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar