fredag 16. august 2013

Rask tomatsuppe


Tidsbruk: 20 min
4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: enkel

1 ss rapsolje
(eller annen olje egnet til steking)
1 gul løk
2 fedd hvitløk
3 søltørkede tomater (om du har i skapet, ikke et must)
1,5 terning grønnsaksbuljong
2 bokser hakkede tomater
4 dl vann
1,5 dl Kaffefløte
3/4 ts sukker
1/2 ts salt
10 runder med en pepperkvern
1/2 ts sitronsaft (hvis du har)

Start med å skjære opp løken, og stek den i oljen (eventuelt sammen med de soltørkede tomatene) til den mykner. Ha i hvitløken og buljongterningene, jeg pleier å smuldre i mine. Tilsett de hakkede tomatene og vannet. La det koke i 10 minutter, dra kjelen til siden og kjør på med en stavmikser til suppa er jevn og fin.  Tilsett sukker, salt, pepper og matfløte. Kok opp og server med godt brød.

Hvis du vil kan du sile suppen gjennom et dørslag for å være helt sikker på at den blir jevn og fin. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar