Jeg planlegger middager og handler inn stort i starten av uken. Dermed har søndagskveldene en tendens til å bli litt kjedelige/kreative. Da må man nemlig finne på noe med de få ingrediensene man har tilgjengelig. I dag var det poteter og kesam, og jammen ble det ikke supergodt!
Til potetene:
3 poteter
1 ss rapsolje eller olivenolje
1 ts salt
1/2 ts tørket rosmarin
Til dippen:
3 ss kesam original
1 fedd hvitløk
1 ts sitronsaft
1/2 ts salt
1/2 ts chilipulver
1/4 ts paprikapulver
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 250 grader. Skjær potetene i båter og ha dem i en brødpose sammen med oljen. Vend potetene godt i oljen, spre dem ut på et stekebrett, krydre og sett i ovnen i 30 min. For å lage dippen finhakker du hvitløken og blander den med, sitron, kesam og resten av krydderet. Så er det bare å vente på at potetene blir ferdige. De er ferdig når de er litt svidd i kantene og på en måte poffer seg opp. Potetene smaker utmerket med Aioli til også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar