fredag 16. august 2013

Verdens enkleste brød


Nokneadbread à la Siv Iren

Ingen kan si at bildet er bedre enn virkeligheten hvertfall!
Denne oppskriften holder til ett brød og er laget på 1-2-3 (+ noen timers heving)

50 g frø (jeg bruker solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø)
100 g hvetemel
100 g siktet speltmel
100 g sammalt rugmel
150 g grovbakst (grovt mel av hvete og rug)
2 ts salt
1/2 ts tørrgjær
4 dl kaldt vann

1. Bland sammen det tørre, rør inn det våte (du trenger verken å kna eller å elte, bare rør det kjapt sammen.) Sett til heving i 15–18 timer.
2. Velt deigen over på et bakepapir dekket med mel. Brett deigen over seg selv ved hjelp av papiret. Det er ikke så farlig om den henger seg fast litt. Behold deigen i en klump og gjør den litt avlang. Dump bakepapiret med deigen på i en brødform. Etterhev i 2 timer.
3. Sett brødet inn i forvarmet ovn på 220 grader og stek i 53 minutter. La det hvile på benken i 15–20 min før du skjærer i det. Jeg VET, det er vanskelig, men det blir best sånn. 

Kos deg med digg brød! 

Takk til Mat på bordet for masse inspirasjon! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar