fredag 16. august 2013

Enkel ostekake


Enkel og god ostekake uten mikkmakk.


Jeg fortsetter bloggingen med elendige mobilbilder ...

Bunn:
225 g digestivekjeks (du kan også bruke sirupsnipper, pepperkaker eller gjendekjeks)
135 g smeltet smør

Fyll:
1 pk. philadelphiaost
1 boks rømme
1 pk. kremfløte
1 pk. sitrongele (bruk kun halve mengden vann!)
115 g melis
1 ts vaniljesukker

Topp:
1 pk. bringebær eller jordbærgelé


1. Knus kjeksene (det enkleste er å gjøre det med hendene) og smelt smøret. Rør sammen, hell over i en springform på 24 cm og trykk det litt ned. Sett i kjøleskapet.
2. Kok opp sitrongeléen med 2,5 dl vann og la den kjølne litt. Miks sammen philadelphia, rømme, melis, vaniljesukker og den kalde sitrongeléen. Pisk fløten til krem i en egen bolle, ikke pisk for lenge, den skal ikke være helt stiv. Miks sammen ost/rømmeblandingen med kremen, og hell over i kakeformen. Sett i kjøleskapet minst 1 time.
3. Kok opp 4 dl vann, rør inn bringebær/jordbærgelémiksen og la den bli helt kald, nesten på nippet til å stivne. Sjekk at fyllet på kaken har stivnet og hell geléen over. Et lite tips kan være å la det renne over på en stor ss først, så blir ikke det en stråle rett ned på kaken (som kan lage merker).

Håper du liker kaken, det gjør hvertfall jeg!

(PS! Pass på at formen du bruker er helt tett, og at geléen du heller på til slutt er helt i ferd med å stivne. Hvis ikke kan du risikere å måtte bruke resten av kvelden på å vaske kjøleskapet ...) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar